Followers

Thursday, 11 August 2011

Terawih punya hal.

Alhamdulillah tahun ni solat terawih aku berjalan dengan lancar. tak macam tahun lepas. Banyak hari skip. Tahun ni aku dapat menghadirkan diri ke terawih atas sokongan member2 aku yg tak putus2 mgajak aku g terawih. TQ Afiq. ;)
Actually aku selalu solat kat Bangi Mutiara. Tmpt ni mmg tmpt LOT la sbb kt situ mmg takde org pkai kete kancil pon. Paling cikai dorang pakai Perdana. So bila da sembahyang kat situ, kompem2 la bila moreh pon sedap2. ;D (ni tujuan ke 2 okk!!).
Sekarang ni aku taknak cerita psl cara2 nk sembahyang terawih but nk cerita psl golongan LOT ni.
Cerita 1 : aku datang lambt g terawih so terpaksa sembahyang dekat belakang. Aku duduk sebelah 2 orang budak LOT yang sangat ASYIK dengan HANDSETnya. Serius aku ckp mmg annoying gila. Ntah maybe dorang message dengan awek dorang agaknya. Nak cakap “syg dekat surau sekarang ni  b dekat mane? Jgn nkl2 tau. <3<3” ni la kot agaknya budak LOT ni text kat msg. pastu gelak2 la. Mmg sakit ati aku tgk dorg. Yela time aku kecik2 takde pon nk batak2 nset. Ak mmg suka jd kanak kanak time bulan puasa..  Last2 aku sembahyang tempat lain.



Cerita 2: Time moreh rituh makan pengat pisang. Makan la dengan member2 aku 1 table. Tiba2 datang pakcik LOT nk duduk kat situ. Kitorang tak kesah la kan sebab bukan kitorang da tempah meja tu untuk kitorang pon. Dia duduk je tiba2 dia Tanya soalan :

Pakcik LOT: ni korang ni blaja dekat mana?
Member 1: dekat KPTM.
Pakcik LOT: ni baru masuk ke?
Aku: takdela pakcik. Da sem 5 da. Next year abesla.
Pakcik LOT: anak pakcik study kat Arau
                    Uitm Arau.
                    Baya2 korang la.
                    Dia ambil kos bisnes.
Aku: bisnes administration ke pakcik?
Pakcik LOT: errr.. takla bisnes biase2 je.
Anak pakcik dapat anugerah tau. (tiba2 meninggikan suara    dengan nada riak)
Anugerah dekan. Dia dapat pointer three point six two. (ckp omputeh tu)
Time ni kitorang da start rasa pakcik LOT ni poyo. Yela kitorang tak Tanya pon tibe2 nk bgtau. Member aku yg ade tu pon ade dekan every sem takde plak nk menyalak kat pakcik tu. Then kitorang malas nk layan pak cik tu kitorang blah je. Hu3.


p/s: ape motif nk bgatu anak dia dekan? Riak? Bangga? Sebab anak dia UiTM? LOL bapak poyo!!! Mcm something weird je. Aku bukannya jeles ke ape but that was very2 CB la. == hope pakcik LOT tu dapat hidayah supaya tak bongkak and riak lagi. Allah boleh tarik everytime je.

Sekian.

5 9 comments:

  1. nasib baik bulan puasa.. ;) hehe

    ReplyDelete
  2. pak cik tu bangga anak dia pandai hehe..bersangka baik hehehe..tp bg pendapat aku tak yah lah nk citer takut org kita riak kan hehehe...

    ReplyDelete
  3. tau xpe.. tp tgk gaya muka pcik tu mmg nmpk keriakan nya.. member aku pon dean list. 3.77 lg.. takde pon n k cite kt sume org.. mslhny kalau da lame knl boleh except la... ni strangers kot.. hu3

    ReplyDelete
  4. hahaha...tetibe dia cite pasal anak dia..ala,makan je.. aku pernah buka kat masjid taman melawati,tempat org kaya gak.. makanan memg stok2 RM 6-7 seorang.. tak payah makan malam dah kenyang dah..

    ReplyDelete

Blogger news

Free directory submit
Get this commentators widget
Design by BlogSpotDesign | Ngetik Dot Com