Followers

Tuesday, 16 August 2011

Malas.



Malas! Malas! dan Malas!

salam semua, agak lama jugak la aku tak update blog ni, bukan tak nak update, tapi waktu tidak mengizinkan, banyak kerja nak buat, lagipun pun bukan ada orang baca blog aku pon.. lol.

kali ni post aku mengenai tabiat pelajar zaman sekarang, terutama aku dan budak2 rumah aku yang nak pergi kelas terutama kelas waktu pagi.. nak pegi kelas pagi ni mmg amat liat nk bangun.. aku pun tak tau setan2 durjana letak gam apentah kat mata aku bg aku tido smpai siang.. bila da terskip class pagi tu mula lah adegan2 mencari idea untuk bagitau lecturer kenapa tak pergi class pagi tadi..  Antara alasan femes aku :
1.     Balik kampong. 
2.     Sakit perut sebab mlm td mkn apentah so pg td cirit birit.
3. Takde transport nk g class. 
4. Budak2 rumah tak kejut bangun. (alasan ni selalunya tak diterima tp tak salah nak guna ayat ni.)

Kalau da nama pon malas tu even rumah depan kolej pon memang takkan nk pergi punye.. lagi 1 aku akan bertambah-tambah malas bila homework melambak-lambak.. time ni la nak salahkan lecturer.. yela mane taknya.. homework yg dia bg macam homework utk cuti sem.. sape nk buat.. adehhh!!! Selalunya aku akn copy paste je dari member aku yang juga copy paste dari sumber yang lain.. senang cite masing2 saling bercopy paste.. keje aku senang je kan?? Haha bila da nk dekat test or exam baru kelam kabut nk study.. time ni korang akan nmpak golongan yg saving dekat golongan pemalas macam aku.. hahaha padan muka.

        Lagi 1 faktor yang membuatkan aku bertambah malas bila lecturer aku ni sume jenis sopan santun.. Tak garang la maknanya.. so ni membuatkan aku selesa untuk ponteng class.. haha jht gila aku..

    selalu ikut kawan, mat hari ni kita tak payah datang kelas la, baru surat amaran ke 2, surat amaran ke 10 nanti kita datang la kelas penuh ( nampak sangat undang-undang bapak engkau!!) kau ingat ini sekolah bapak engkau ke? Haha..
       tipula kalau korang takde mcm aku.. aku gerenti korang mesti adenye malas2 pergi class macam aku.. haha..

P/S : kalau malas-malas camner nk dekan? Masa awal sem pompang2 bertekad kat diri sendiri nk dekan la apela.. bila da tengah2 sem ni tgk la.. ape pon tak bleyyy!!! hahaha     


0 9 comments:

Post a Comment

Blogger news

Free directory submit
Get this commentators widget
Design by BlogSpotDesign | Ngetik Dot Com