Followers

Thursday, 11 August 2011

PERLU KE NAK JELES?

PERLU KE NAK JELES?

Nape bila tengok ade couple bermesra-mesra di kolej or sekolah or kt mane2  je korang akan jeles? Nanti korang mesti akan cakap, “elehh poyo je nk pegang2 tangan, Padahal baru je couple.” “Bajet je lebih.” Eiiii!! Menyampahnya aku tgk dorg”, “si polan tu bukannya hensem pon !! nape la girl tu malang sgt dapat BF cam si polan tu” and so on.  Itu hanyalah sebagai contoh dari beribu2 kritikan yg korang bagi dekat couple terbabit.



Persoalannya, kenapa korang nk cakap2 centuh? Hanya ade 2 je kemungkinan  kenapa korg nk kritik2 centuh.  Sebab paling utama sekali ialah korang ade sifat keJELESan dalam diri korang. Yela. Cuba la BF or GF korang ade depan mate. Takdeny nk kutuk2 or kritik2 couple tu. Btol tak. Dah korang xdpt or xde couple sebab tu la korg cam jeles semacam je. Actually pengalaman aku girl la yg salu centuh. Pantang nmpk laki idung kembang jalan GF dia mula la nk mengata. Xsesuai la apela. Haha!! Bak kata pepatah aku, “biar hidung kembang janji poket masyukkk”. So kpd korang yang single or to be single xpyhla jeles or mengata ke ape. Nanti dah jadi kt batang idong korang cane?  (asal asyik sebut idung je ni??) haishhh!!. ;)

Kemungkinan ke-2 pulak ialah korang ni seorang yg berpegang teguh kepada ajaran Islam.  Yela da pegang2 tgn da kompem2 la tak baik. Tapi aku nk ringkaskn cerita berapa sgt la yg kategori golongan ni. Tp ak mmg sgt respek la kt dorg sebab  selalunya dorang ni akan  bg nasihat kt couple2 ni bukannya macam yg atas td tu ckp belakang2. Hu3. (aku antara kumpulan yg je-2 ni la) LOL.

Kesimpulannya xpyh nk jeles2 dgn org yg bercouple. ;)
P/S: kalau jeles yg akan menaikkan semangat kita takpela ;) sebab bnd ni akan jd perangsang kt kita untuk lebih berjaya daripada org yg kita jeles tu. ;)

 GADIS: Eiii.. jelesnya tgk couple tu tgh makan rambutan sama2 (sambil menumbuk2 tgnnya)
DEANZOFQ:  AAK!!!!


23 9 comments:

  1. hoho..
    biase le tu...
    jeles ni dah mcm mknn dah..
    tak sah klu xmngata..
    :)
    ape2 pun..
    selamat bersahur :)

    ReplyDelete
  2. @aima : nk buat camne kn.. ;)

    ReplyDelete
  3. hahaha jelez sbb diri ni belum ada pakwe lagi! adoyaiii

    ReplyDelete
  4. x de akne nak jeles..kalau jenis kapel yg gedik bagai tu sekeh je huhu

    ReplyDelete
  5. @najihah : bagus2 sekeh jee.. ;)

    ReplyDelete
  6. Sye Suke Jelez..hehe n suke jge org jelez..haha ;p

    ReplyDelete
  7. huhu. pd cx, no need la kan. :) itu khdpn depa. dosa phla, bahgia ke tak,ensom ke tak, itu life depa. so, kite yg sedia ada manusia jgk ni.. silalah b'doa ntk diri sndiri :) yg baik ambil, yg tk baik.. blh fikir sndiri. msg2 da besar. :) nice sharing :)

    ReplyDelete
  8. @fiyzza: adehhh.. camne plak tu? @@
    @cx's: yup!! that true.. ;) TQ.. ;))
    @shiera: haha.. jgn jeles2 laa.. ;)

    ReplyDelete
  9. hurm.. sampai satu tahap usia, akan ada rasa gundah bila lihat psgn muda bersuka-suka. bkn jealous. tp lebih kpd rasa syg sesama manusia. :)

    konsep couple pun xada dalam islam. tapi, kena berpadalah. macam sy nie, bila dh bersedih xpunya 'couple' baru saya tahu, knp seseorg tue dijauhkan dari saya. sbb dia bukan yg terbaik untuk saya walaupun dia terbaik. dia terbaik, tp untuk yg lain.. :)

    org yg ckp blkg tue takut nk menegur mungkin. manusia kan tak sama. klu sama, tentu semua pgg tgn.. :)

    ReplyDelete
  10. @izfanoraz: nice info.. ;) tq izfan.. ;)

    ReplyDelete
  11. hahhaaa..kelakar jer..ape laaa nak jeles2 ?wat biase2 jelah ! ^^

    ReplyDelete
  12. akak dah tak yah fikir lagi sebab akak dah khawin... he..he..

    ReplyDelete
  13. @Noraien: yela tu buat2 bese.. ;)
    @kak faizor: untungla da kawen.. ;) tak pyh nk jeles2 lagi.. ;) hehe

    ReplyDelete
  14. kesimpulannye x yh berkapel kapel.. buat habih duit aku je. hik2.. :P

    ReplyDelete
  15. hahaha...sya mang xprnah bg ex sya pgang tgn sya msa kapel dlu. mang la x dak efek apa2 stkat pgang tgn..tp mruah ppuan 2..sdkit sbyk dimasa dpn kesilapan 2 akn mgntui dia..tmbh2 bla r/ship 2 ptus tgh jln.

    ReplyDelete
  16. @missVivio: yup... that right.. ;)

    ReplyDelete
  17. haha :D saya bukan jealous ,saya menyampah . Kalau dah kahwin tak apa Lah , kalau belum ..erk ?

    ReplyDelete
  18. tahun nie aku belum solat tarawikh lagi..hehe

    http://asyfaro.blogspot.com/

    ReplyDelete

Blogger news

Free directory submit
Get this commentators widget
Design by BlogSpotDesign | Ngetik Dot Com