Followers

Thursday, 2 August 2012

Ragam spesis manusia [PUASA]

Macam spesis manusia aku jumpa bulan puasa nih. 
--> Ada yang tak puasa dan buat-buat puasa,

--> Ada yang puasa sebab ikut kawan-kawan

--> Ada yang puasa sebab ikut trend. "Ehh bulan ramadhan mestilah puasakan." tapi tak tahu pon pengertian puasa yang sebenarnya.

--> Ada yang puasa tapi tetap buat maksiat,

--> Ada yang tak puasa tapi bila berbuka dialah paling banyak makan,

--> Selalunya orang yang tak puasa yang terlebih excited nak raya padahal _____ (isi tempat kosong)

--> Baru 4 Ramadhan da bukak lagu raya. Wadafukkkkk laa..

--> Kepada si awekss, time ni la nak period sampai berminggu-minggu, bulan lain tak pun. (alasan taknak puasa)

--> Kepada si balakss, tak payah nak drivethru SANGAT!! Bajet aku tak tahu je pukul 1.30 petang iaitu waktu puncak golongan ni beratur kat KFC. wahaha



Actually, Tak semua orang Islam MELEIS mcm ni tapi mostly yang macam ni. LOL

P/S: Kalau terasa, ade haku kesah Jemah?  woohaaa! Sekian,

4 9 comments:

  1. hehe..macam2 jenis ada..tepuk dada tanya hati..yang manakah kita..adakah kita bgitu?hoho

    ReplyDelete
  2. 1st Ramadhan dah bukak lagu raya, haha

    ReplyDelete
  3. 1 ramadhan ring tone rsya....ahaks.

    ReplyDelete
  4. betul tuh... arituh sentap ngan member aku sorg ni, sbb dia ckp "ko xpe, x wat keje berat.. aku ni penat keje" argggg... rase cm nk tumbuk je... aku penah kot keje berat time puasa... penat ptg tuh tdur la kjap... pedehal...alasan je lebih...huh...seb baek bulan pose

    ReplyDelete

Blogger news

Free directory submit
Get this commentators widget
Design by BlogSpotDesign | Ngetik Dot Com