Followers

Wednesday, 25 July 2012

Logo Kemerdekaan 2012 Ter TROLL abad ini

Tengok logo ni je aku dah mindset dalam kepala otak aku. Kalau camni la logonya nampak gayanya apa yang di pekik-pekik di lolong-lolong oleh mantan PM kita Tun Mahathir suatu ketika dulu dibaawh pemerintahan kuku besi beliau di mana beliau menyatakan bahawa Malaysia menuju wawasan 2020 memang akan menjadi 1 misi yang mustahil.

Kenapa aku cakap atas ni? aku sure mesti korang da tau kan? haha. Di mana PAKAR-PAKAR DESIGNER Malaysia ni? takkan ni je yang mampu korang buat? Memang sangat-sangat tragis bila logo ini digunakan untuk LOGO KEMERDEKAAN kita.

Serius shit aku malu kot jadi rakyat Malaysia. Dahla banyak gila masalah. dengan perkaumannya la, dengan media yang putar belit. arghhh!! Takkan nak buat logo yang proper pon tak leh buat?

Aku bukan kritik kerajaan tapi aku kritik kenapa logo ni mejadi logo rasmi untuk hari kemerdekaan nanti. (cover) wahahaha.

Senarai logo kemerdekaan dari tahun 76 sehingga sekarang.

P/S: Nampak macam banner la pulak logo untuk tahun 2012 ni.

(Tulisan merah sebab aku suka sangat dan bangga jadi rakyat malaysia. woohaaa)


3 9 comments:

  1. Logo ini melambangkan sikap asal-boleh-sudah kerajaan. :-(

    ReplyDelete
  2. nice blog checkout my blogs

    http://www.onjokes.blogspot.com
    http://www.togetherfornature.blogspot.com

    feel free to leave a comment

    ReplyDelete

Blogger news

Free directory submit
Get this commentators widget
Design by BlogSpotDesign | Ngetik Dot Com