Followers

Tuesday, 10 July 2012

Kekurangan Followers?


Salam rakan-rakan. tak kiralah yang kenal secara langsung atau secara tidak langsung, yang tak kenal tapi buat-buat kenal dan yang tak kenal dan terpaksa masuk blog ni untuk mendapatkan "follow me back ok". thats normal for a lot of blogger yang baru or da lame tapi kekurangan followers macam aku. LoL. yup aku memang akui punca kekurangan followers sebab malas nak update blog dan malas nak blogwalking. Actually perkara ni sangatlah penting untuk menaikkan ranking trafik blog. 


Dengan adanya page FB membuatkan para blogger mudah untuk promote blog yang dihasilkan. Entry-entry baru juga mudah sahaja di postkan untuk tatapan pembaca tegar.


Sekarang ni trend baru untuk blogger untuk membuat giveaway. ye, aku memang malas nak buat benda alah ni. bukannya apa, hadiahnya tidak menarik la. LOL. kidding jela. sure-sure nanti mesti ada yang terasa. ahh, peduli plak aku. 
 
 Ok. Cukup sampai sini. sambung esok insyaallah. :)

11 9 comments:

  1. Aku pun malas nak buat giveaway ini...Tapi yang pasti semua hadiah pompuan .. memang tak leceh punya...heheheheh
    Yang penting blogwalking..ramai ler follower...emmm

    ReplyDelete
  2. yup.. betul tu nip. dengan blogwalking je dapat meningkatkan trafik. hu3. nk cari gak ade ke laki buat giveaway? hahaha!!

    ReplyDelete
  3. bw je. pastu rajin komen/ jadi blogger jgn sombong2. kalau x mmg x de lah follower tu

    ReplyDelete
  4. kalo malas buat segmen, apa salahnya jadik sponsor.. rm10 topup utk blogger newbie punya segmen pun boleh dapat visitor n follower banyak tau. sebab diorang ni rajin promote. masih bersemangat.. hek hek hek..

    ReplyDelete
  5. tumpang letak link sini ye.. entri ni takde backlink langsung ni.. haha

    51 ucapan sempena bulan ramadhan

    ReplyDelete
  6. cendol tak boleh buat GA.sebab takde ape yg nak di GA kn.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahaha!! tapi lagi menarik ko buat GA tentang cendol. nampak menarik! terutama kepada penggemar cendol. :)

      Delete
  7. alasan xmo buat giveaway.
    padahal malas kan? hikhik. XD

    ReplyDelete

Blogger news

Free directory submit
Get this commentators widget
Design by BlogSpotDesign | Ngetik Dot Com