Followers

Tuesday, 29 November 2011

HIDUP SEBAGAI SEORANG PELAJAR KOLEJ (PART I)

HIDUP SEBAGAI SEORANG PELAJAR KOLEJ
(PART I)

1ST of all aku nak ucapkan welcome back kat diri aku di arena berblogging ni. Dah hampir 2-3 bulan aku tak mengupdate blog yang dah berhabuk lagi usang ni. Al maklumlah ‘busy’. Tapi aku pon tak tau apekah istilah busy tu. Actually lebih kepada MALAS nk update. LOL.

Hari ni aku nk cerita pasal budak2 kolej. Bg aku mmg banyak ragam bila jadi budak kolej ni. Dengan perangai budak2 lakinya yg bla3 perangai budak2 pompuannya yg bla3. Haha. Apa yg aku sampaikan ni hanyalah pendapat peribadi aku. Takde kene mengena dengan yg idup or yg mati. Kalau terasa tu tak lantak kau la. Aku peduli ape. Aku punya blog. haha

Entry kali ni ak nk citer pasal kenapa korang tersangkut untuk belajar dekat kolej je. ^^

Antara sebab2 nya ialah :

1)  Desakan dari ibu bapa.
2)  Ikut member2.
3)  Dah takde choice.
4)  Ikut bf og gf
5)  Memang suka masuk kolej.

1)  Desakan dari ibu bapa


Bagi aku ade 2 sebab parent ni desak. First dorang nk korang Berjaya.  Yela, parent mana yang tak suka anak dia Berjaya. Walaupun mereka tau result SPM korang kurang memuaskan. Tap mereka ni tak berputus asa dan terpaksa mendesak korang untuk belajar kat kolej. Or second plak sebab parent korang malu dengan pencapaian SPM korang yg tak memuaskan. Sebab tu kena desak masuk kolej. ==”

p/s: selalunya pelajar yang didesak oleh ibu bapa ni hanya bertahan sampai sem 3 je.




2)  Ikut member2.


Kau ingat future kau ni terletak di tangan member2 kau ke? Aduyai.

p/s: kompem sangkut tak sampai 1 sem paling lama 2 sem.


3)  Dah takde choice


Yela, member2 lain semua masuk U, kau sorang je tercicir. Mestilah ada rasa rendah diri betol tak. So korang akan membuat keputusan dengan masuk kolej. Ak respect gak r kepada golongan yg ni sebab dia ada initiative untuk belajar lagi even tak layak masukk U.


p/s: aku gerenti dia dapat abiskan sem dengan cemerlang. Sebab pisang takkan berbuah dua kali. J unless dia ni x insaf2.

4)  Ikut bf or gf


Hahah!!! No komen lah.sebab mostly sorang akan fail and sorang lagi lulus pastu clash.

p/s:  euwwww!! Haha


5)  Memang suka masuk kolej


Aku cakap jujur la golongan ni mesti dapt dean list every sem. Sebab dia memang nak masuk kolej and looking forward for the future. Org camni lah yang menjadi contoh untuk sesiapa yg masuk kolej nanti. J

p/s: untunglaaa..~~




sebenarnya memang best la masuk kolej. hehe banyak benda yang Korang akan tau nanti.. hehehe ^^


~~TO BE CONTINUED~~


3 9 comments:

  1. betul la tu .
    choice yg ketige ~
    dalam diam buat kajian ye . :p

    ReplyDelete
  2. yang penting, kalau dah masuk kolej tu. jangan la belajar main2 walaupun penyebab nak masuk kolej tu berbeza2. baru la tak sia2 yuran dibayar. tak gitu.hehe

    ReplyDelete

Blogger news

Free directory submit
Get this commentators widget
Design by BlogSpotDesign | Ngetik Dot Com