Followers

Tuesday, 27 September 2011

Lagu Yang Puitis



Assalamualaikum.. Lama sudah tidak mengupdate blog ni. Hari ni aku nk share dengan korang pasal band Nasyid. Mesti korang macam malas nak tau kan? Rileks la. cuba korang buka sikit minda korang dengan band nasyid yg aku nk bagi tau ni. Nama band ni Al- Mawlid. Dorang merupakan serpihan dari kumpulan Ruffedge. Haa!! Mesti korang macam terkejutkan... :) Yela.. Kenal tak kumpulan Ruffedge?? Tipula kalau korang tak kenal.. Dorang ni merupakan kumpulan RnB Malaysia yg paling femes kat malaysia satu masa dulu. Aku tak nak cerita pasal kump. Ruffedge sbb da berkubur da pon. 

Yang aku nk cerita ialah pasal perubahan yang dorang da buat. MMG SANGAT MENDADAK. Aku bersyukur sbb dorang menggunakan pendekatan berdakwah dalam lagu-lagu dorang. respect sangat-sangat!! dengan paduan suara Pot Amir,Lah, Amer dan beberapa lagi anggota Ruffedge mmg sangat-sangat harmoni.. Meremang bulu roma dengar.. :) tak caya??? cuba dngar lagu dorang kt bawah ni.. :)

mintak maaf sebab takde VC la.. ade yg live je.. ni dapat kt utube.. :) 

#lirik#

 Keroncong Hybrid Buat Bidadari
Lembut caramu, membikin aku
Ternampak keindahan pelangi,
Membawaku jauh lagi,
Bidadari…

Ayu lentik matamu, Pabila kau tersenyum
Hilang segala rasa hibaku,
Walaupun kau jauh, ku tetap di sini,
Menanti...
Hadirmu dalam mimpi

Setelah hujan berhenti,
Angin malam menyanyikan lagu, kaseh,
Ketika itu, bintang-bintang menari-nari di langit
Nantikan aku dewi-dewi,
Doakan aku bidadari,
Selamanya bersamamu,
Tiada akhir nanti....



*special thanx for ninie soraya sebab introduce lagu ni.. :)
NAK DEDICATED LAGU NI UNTUK AWK <3

0 9 comments:

Post a Comment

Blogger news

Free directory submit
Get this commentators widget
Design by BlogSpotDesign | Ngetik Dot Com