Followers

Monday, 1 August 2011

Macam Tak Percaya!!!

Morning all, tajuk Tak Boley Blah k…
dalam tgh2 bulan puasa ni, aku nk wat tutorial untuk semua.
sian plak ada yang tak tahu nak register.
so ni aku wat full tutorial terbaik dari ladang punyer
hope leh membantu k…
sape yang lom register leh la ikut guide aku ni satu persatu..


2. Klik Icon Hearbeat seperti yang mama bulatkan tu
3. Klik CREATE ACCOUNT dan isi kesemua maklumat berkenaan

4. Masukkan Password Email Address then klik I agree HeartBeat’s Terms of service then klik continue

5. Then dah create account klik Join HB!Affiliate seperti kotak merah diatas

6. Klik Online Application (seperti yang ditunjukkan diatas)
then isi kesemua maklumat yang diperlukan
7. Masukkan maklumat mengenai Blog anda (seperti contoh borang diatas)

8. Pilih cara pembayaran yang hendak dibuat kepada anda…
then klik continue
9. Klik My HB!Affiliate untuk mendapatkan code iklan heartBeat
10. Klik GET A CODE (seperti lampiran diatas)
11. Copy Code2 yang anda kehendaki(bertanda merah bulat), ada 4 code untuk iklan Heartbeat
 (seperti lampiran yang bertanda kotak merah blah atas)
AFTER THAT TUTORIAL UNTUK PASTE CODE KE DALAM BLOG

 1. Pi Kat Design
2. Klik Add A Gadget 

3. Klik add HTML/JAVA SCRIPT then save, ulangi cara yang sama untuk letak ketiga2 iklan berkenaan

4. akhir sekali DRAG gadget berkenaan ke kedudukan yang dikehendaki…
(contoh lampiran iklan heartbeat kat blog mama)

 
TQ Pada Yang Sudi Klik2 Iklan DiBawah Ni 
 


dah siap, camne senang tak ikut tutorial aku ni…
  so kalo kengkawan rasa tutorial aku ni BEST….sudi2 lah klik2 iklan Heartbeat aku k…


TQ In Advance
Sekian,
Happy Blogging

credit to - mama

0 9 comments:

Post a Comment

Blogger news

Free directory submit
Get this commentators widget
Design by BlogSpotDesign | Ngetik Dot Com