Followers

Monday, 8 August 2011

Blog Idola Aku!!



Kalau korang nak tau. Blog The Other Khairul lah idola aku. Artikel dan info yang ada dalam blog ni mmg best. Kebanyakannya mmg dari pandanganny sendiri. Ak respect sbb dia rajin menulis artikel y berkaitan mcm psl cinta, psl kehidupan dan lain2. kalau korang baca aku gerenti mmg xkan abes la baca dlm 1 hari. haha.

Byk tips2 yg dia  bg kalau nk menaikkan traffik. sekarang baru aku tau. followers sebenarnya takdela penting. yang paling penting ialah content yg ade dalam blog. Kalau content or entry yg korg buat kt blog tu best, kompem2 blog korang mmg akan menjadi tatapan bloggers lain. ;) Mmg xsalah kalau nk follow tp kalau setakat follow untuk mengejar populariti buat ape ye tak. pdhl blog kita x berkualiti. hu3. 

Lagi satu aku dalam blog the other khairul gak ckp yg org yg view blog kita ni ade 3 golongan.
  1. Strangers (Dari search engine and web referral )
  2. Related (Kawan, classmate, course mate, family, relatives etc)
  3. Fans (Google Friends Connect- Followers, Haters & Lovers.)
Aku tertarik dengan kata2 dari bloggers ATP yg menyebut "Kalau blog kau best, orang sendiri akan datang ke blog kau". 


Ayat tu mungkin akan menaikkan semangat untuk menulis artikel yg menarik kt blog aku. :) hehe


p/s: sekarang baru aku nampak yg sebenarnya bloggers ade 2 golongan :


  • golongan yg mengejar traffic 
  • golongan yg ikhlas menulis blog

Aku harap aku menulis blog untuk menjadi golongan yg ke 2. =.=




TQ coz sudi baca sampai abes. Xramai pembaca yg akan baca artikel sampai abes. ;) peace!!

11 9 comments:

  1. hope Eva pom jd golongan kedua .. hehe ^__^ ... byk folower tp tade respon on entry ta beshh jugak an ...?

    ReplyDelete
  2. betol tu eva.. dean baru tau psl bnd2 nih.. hu3

    ReplyDelete
  3. Ida pun harap jadi golongan kedua yg ikhlas dlm menulis blog. bukan just kejar trafik semata. Anywy, thanx for the info :)

    ReplyDelete
  4. blog tu sgt femes kan..:)

    moga kita sama2 menulis dgn niat yg ikhlas..

    ReplyDelete
  5. insyaallah Faridah & cik dila.. ;)

    ReplyDelete
  6. setakat ni akak dalam golongan kedua.. mntak2 la sampai tamat idea berblogging pn biarla dalam golongan ke dua ;)

    ReplyDelete
  7. sukak jugak belog tu..best2..;)


    jom same2 hasilkan entry y bagus, best plus berguna..heee

    ReplyDelete
  8. @kak nashanadz : aminnn
    @cik violet : yeahhh.. ;)

    ReplyDelete
  9. hehe tujuan berbelog ni memacam dan bukan hak aku nak tentukan. tapi kita boleh lihat dari cara dia menulis sebenarnya. Sama ada hipkrit atau ikhlas. banyakkan membaca dan kita akan tahu lebih sedikit demi sedikit. :D

    ReplyDelete
  10. @haikal : setuju dgn kau.. ;)

    ReplyDelete
  11. ha, betul tu, ceh, tiba2 betul, huhu.. mmg ada golongan yg nak glamer je dgn blog ni, nak berlumba follower sape plg byk, ape kes, tp biar dorang la, x ganggu hidup org kot kan..

    kagum dgn org pandai berkata kata ni, mereka hebat..!! klu bosan pergi je blog dorg, gerenti hilang bosan..

    tp klu kte, bebel je, biar la xde org bc pun, kihkih..(syok sendiri)

    ReplyDelete

Blogger news

Free directory submit
Get this commentators widget
Design by BlogSpotDesign | Ngetik Dot Com