Followers

Friday, 10 August 2012

Himpunan RAYA 3.0!! Countdown #9harilagi

Lagi 9 hari lagi nak raya. Persiapan tak siap lagi. Sibuk dengan kerja kerja dan kerja. Insyaallah esok baru ada kesempatan nak pergi beli keperluan untuk raya. woohaa. Dan aku pasti esok jugak manusia-manusia seperti aku akan berpusu-pusu ke Jalan T.A.R. mengadakan Himpunan RAYA 3.0. Aku harap tiada insiden yang tidak diingini dari pihak-pihak berwajib. Diharap janganlah dilemparkan gas pemedih mata kepada manusia yang mengadakan Himpunan RAYA 3.0 ini. Mereka tak bawak senjata tapi just bawak $$duit$$ sahaja. Janganlah sembur air beracun gatal tu. nanti takut batal puasa dorang terminum air tu. hu3.


sekadar gambar hiasan.
Time ni jugaklah peniaga akan mark-up barang-barang dorang daripada RM1.00 kepada RM100. hahaha. Time ni lah nak untung beb. Kalau tahun lepas baju raya lelaki RM 80 tapi sekarang RM125. aku tak tipu beb, aku da survey da rituh. hehe. So kalau korang nak merasai Himpunan RAYA 3.0 esok silalah datang. Bawak duit lebih-lebih takut nanti nyesal plak sebab banyak barang-barang menarik. kang meleleh je air liur tak dapat nak beli sebab duit tak cukup. 


p/s: macam-macam aku nak beli ni. Hipotesis untuk harini, Semakin banyak aku nak beli barang semakin banyak kali jugakla aku mencucuk duit sampai kering. woohaa!!

Monday, 6 August 2012

Hari yang Indah.

Macam biasa hari ni pergi kerja. orang lain cuti aku jela yang melopong. Dari Kg. Telok Rimba, Muar ke Kajang after sahur dan dari Kajang ke Taman Desa, KL. gila ahhh!! penat dowhh!!

Untunglah adik-adik aku yang tengah membuta  kat umah tu. memasing mulut ternganga je tidor. Nak je aku masukkan air kat dalam mulut dorg biar batal puasa sebab jeles dorang tidor. wahaha

Sepatotnya aku pon kena cuti gak sebab aku duduk selangor, tapi apakan daya kerja plak kat KL. wahaha. Tapi yang best jalan tak jam. memang boleh speed kot. kalau tak kete jalan macam siput babi je. bapak lembap.


Anywah aku nk ucapkan kepada semua warga bloggers

Selamat menyambut Nuzul Al-Quran. :)


p/s: Azam nak khatam quran malam ni. [ba ra ka ta.] tapiiiiii....     tapi sayangggg... LoL


Thursday, 2 August 2012

Ragam spesis manusia [PUASA]

Macam spesis manusia aku jumpa bulan puasa nih. 
--> Ada yang tak puasa dan buat-buat puasa,

--> Ada yang puasa sebab ikut kawan-kawan

--> Ada yang puasa sebab ikut trend. "Ehh bulan ramadhan mestilah puasakan." tapi tak tahu pon pengertian puasa yang sebenarnya.

--> Ada yang puasa tapi tetap buat maksiat,

--> Ada yang tak puasa tapi bila berbuka dialah paling banyak makan,

--> Selalunya orang yang tak puasa yang terlebih excited nak raya padahal _____ (isi tempat kosong)

--> Baru 4 Ramadhan da bukak lagu raya. Wadafukkkkk laa..

--> Kepada si awekss, time ni la nak period sampai berminggu-minggu, bulan lain tak pun. (alasan taknak puasa)

--> Kepada si balakss, tak payah nak drivethru SANGAT!! Bajet aku tak tahu je pukul 1.30 petang iaitu waktu puncak golongan ni beratur kat KFC. wahaha



Actually, Tak semua orang Islam MELEIS mcm ni tapi mostly yang macam ni. LOL

P/S: Kalau terasa, ade haku kesah Jemah?  woohaaa! Sekian,

Blogger news

Free directory submit
Get this commentators widget
Design by BlogSpotDesign | Ngetik Dot Com